Proiectul „Atelier pentru reparaÈ›ii È™i distribuÈ›ie gratuite dispozitive È™i alte mijloace ajutătoare”, denumit Atelier service, este desfășurat de ASCHF-R  în parteneriat public – privat È™i vizează facilitarea integrării educaÈ›ionale È™i sociale a copiilor È™i tinerilor cu dizabilități, prin punerea la dispoziÈ›ie în mod gratuit a mijloacelor ajutătoare necesare È™i de bună calitate.

 

Parteneri:

      AsociaÈ›ia de Sprijin a Copiilor HandicapaÈ›i Fizic – România (ASCHF-R)*

      ASCHF-R - Filiala ArgeÈ™**

      Consiliul JudeÈ›ean ArgeÈ™ prin DGASPC ArgeÈ™

Locație: Pitești, Calea Drăgășani nr. 8, jud. Argeș

Informații suplimentare: www.aschfr.ro / Proiecte

 

Activitățile principale desfășurate în Atelierul service sunt:

A1 - ReparaÈ›ii fotolii rulante, cadre de mers fixe È™i mobile, cârje, scaune de toaletă, sisteme de poziÈ›ionare,  triciclete, biciclete ergonomice È™i alte tipuri de mijloace ajutătoare

A2 - Executarea, la comandă, de mână curentă, sisteme de sprijin toaletă È™i altele

A3 - Distribuirea de dispozitive È™i alte mijloace ajutătoare reparate È™i verificate din punct de vedere tehnic, la solicitarea membrilor organizaÈ›iei sau a altor persoane aflate în nevoie

A4 - Informarea persoanelor cu dizabilități și a aparținătorilor acestora cu privire la procurarea mijloacelor ajutătoare

A5 - Activități administrative: sortarea, trierea si inventarierea materialelor primite ca donații, raportare anuală sau la cerere, arhivare etc.

 

Activitatea Atelierului service însumează anual zeci de produse reparate È™i distribuite în mod gratuit; de exemplu, în anul 2015, au fost reparate 71 fotolii rulante, 3 cadre de mers, o masă brancard de spital, 2 scutere electrice, 2 triciclete speciale, o toaletă specială mobilă È™i au fost distribuite 101 fotolii rulante, 58 cadre de mers, 32 perechi cârje, 17 toalete speciale mobile, 3 verticalizatoare, 2 scaune de toaletă, bastoane.

 

Beneficiari:

Beneficiarii direcți sunt copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul filialelor ASCHF-R dar și alte persoane cu dizabilitate care au, la un moment dat, o problemă de funcționare a unui mijloc ajutător.

 

Solicitare de sprijin

 

FuncÈ›ionarea Atelierului service presupune existenÈ›a unui stoc de dispozitive ajutătoare: scaune rulante, cadre de mers, cârje, sisteme de poziÈ›ionare, scaune de toaletă, mese mobile È™i altele, aflate în stare de funcÈ›ionare sau nu.  Dintre aceste dispozitive, unele întră în reparaÈ›ie iar altele sunt descompuse È™i piesele sunt utilizate în operaÈ›iunile de reparare.

 

La ora actuală, stocul de dispozitive și de produse necesare reparațiilor este foarte redus!

 

Avem nevoie de piese de schimb, de dispozitive uzate care pot fi dezasamblate! ASCHF-R Filiala ArgeÈ™ poate suporta costurile transportului de la dvs la atelier!

 

Avem nevoie de mijloace ajutătoare È™i de protezare utilizate dar care, după o evaluare atentă È™i reparaÈ›ie de calitate, pot fi refolosite!  

 

Avem nevoie de contacte cu instituÈ›ii care utilizează astfel de produse, să È™tie unde le pot trimite pentru reparaÈ›ii! 

 

Lipsa unor astfel de dispozitive poate reduce la singurătate și izolare persoane cu dizabilități!

 

ASCHF-R a iniÈ›iat È™i a continuat chiar È™i în clipe dificile acest proiect tocmai pentru a evita excluziunea socială! 

 

Mulțumim anticipat pentru sprijin!

Ion TOLOȘ, președinte ASCHF-R, coordonator Atelierul service

 

 

 

*AsociaÈ›ia de Sprijin a Copiilor HandicapaÈ›i Fizic – România (ASCHF-R) este organizaÈ›ie formată cu precădere din părinÈ›i, fondată în 1990, având în prezent 9 filiale judeÈ›ene (ArgeÈ™, BucureÈ™ti, Buzău, CălăraÈ™i, Giurgiu, NeamÈ›, Olt, Prahova, Vâlcea) È™i o activitate neîntreruptă pentru creÈ™terea gradului de incluziune È™colară È™i socială a copiilor È™i tinerilor cu dizabilități, îmbunătățirea condiÈ›iilor lor de viață È™i susÈ›inerea familiilor care îi au în îngrijire.

 

** ASCHFR – filiala ArgeÈ™ a luat ființă în anul 1991 iar în noiembrie 1997 a inaugurat Centrul de socializare Nova, la PiteÈ™ti, în cadrul căruia se desfășoară activități de recuperare kinetoterapeutică, educaÈ›ie specială, consiliere È™i informare. Filiala ArgeÈ™ administrează Unitatea protejată Impreună